PROVA PÅ-KURS I CROSSTRAINING: PROGRAM FÖR 1 MÅNAD

Vad säger du om att prova på Crosstraining för att bli en fulländad idrottare? Den här metoden seglar upp som träningsformen nummer ett för dig som vill komma i form. Den kan utövas av alla och innebär att man kombinerar olika idrottsaktiviteter och jobbar med flera fysiska egenskaper under ett och samma träningspass. Passen är korta och lekfulla och passar perfekt för dig som vill prestera bättre såväl fysiskt som mentalt och generellt förbättra din kondition - året runt. Målet är att träna med hög intensitet genom att utföra serier av så kallade funktionella rörelser, där kroppens samtliga muskelgrupper får jobba.

 

1 månad för att prova på Crosstraining

Här hittar du som vill prova på Crosstraining ett komplett program framtaget av Jimmy, vår Domyos-coach. Du kan använda det som komplement till eller i stället för dina vanliga fitnesspass. Det löper över 4 veckor, med 2 träningspass i veckan (för att din kropp ska få möjlighet att återhämta sig ordentligt bör du låta det gå 48 timmar mellan dina 2 träningspass i veckan). För att kunna utföra de olika WOD (Workout of the Day) behöver du följande tillbehör: 2 Kettlebells, 1 dörrtrapets, 1 DST (upphängningsband).

 

Tränarens råd

  • Crosstraining använder sig av funktionella basövningar som kräver att du först lär dig rörelserna för att sedan kunna utföra dem med hög intensitet under säkra förhållanden. Titta på de videoklipp som hör till övningarna och följ säkerhetsanvisningarna.

  • Var noga med att alltid lägga in en uppvärmningsfas före varje träningspass i Crosstraining. Syftet är att röra på de leder som får jobba under träningspasset och förbereda kroppen för de olika övningarna samt minimera risken för skador. Träningen ska använda ledernas hela rörelseomfång och utföras gradvis.

  • Anpassa ansträngningen och vikterna efter din nivå (du kan använda en viktväst om du vill ha intensivare övningar).

  • Strävan efter intensitet och tidsmätningen (de tidsbegränsningar som beskrivs i programmen) får aldrig ske på bekostnad av rörelsernas och kroppspositionernas tekniska kvalitet.

  • Tänk på att ha en flaska vatten till hands så att du kan fylla på med vätska under återhämtningen.

  • Använd en fitnessmatta för övningarna på golvet och ett stoppur för att visualisera träningstiden.

  • Slå på musiken för att få den rätta stämningen ... och ge allt du har! Lycka till med träningen!

 

PROGRAM FÖR VECKA 1

PROGRAM FÖR VECKA 2

PROGRAM FÖR VECKA 3

PROGRAM FÖR VECKA 4

ÖVERST PÅ SIDAN