KLÄDER SOM ÖKAR SVETTPRODUKTIONEN: HUR FUNKAR DET?

För att göra vår serie med kläder för ökad svettproduktion mer effektiv, har vårt team på Domyos och Oxylane Research utvecklat en ny serie produkter som uppfyller behoven för de mest krävande idrottarna och alla som är aktiva och vill hålla sig i god form. Upptäck hur och varför man ska använda kläder som ökar svettproduktionen!

 

Varför behöver man kläder som ökar svettningen?

Kläder för ökad svettning är skapade i ett material som inte andas och har som uppgift att höja svettproduktionen så att du ska svettas mer. Detta hjälper till att avlägsna överskottsvärme i kroppen och att reglera kroppstemperaturen (37°), genom att vatten avdunstas och därmed kyler ned huden. Normalt sett så använder man den här typen av kläder för att gå ner i vikt och för att förbränna så mycket som möjligt. Det är dock viktigt att använda dem på ett bra sätt.

 

Hur använder man kläderna?

Det räcker inte bara att ha på sig dessa kläder för att gå ner i vikt! Man måste använda dem regelbundet medan man utför en sportaktivitet. Det behöver inte vara något extremt ansträngande, till exempel använder många ett svettbälte medan de promenerar eller powerwalkar. Tänk på att inte använda dem hur som helst eftersom det kan vara farligt att förlora mycket vätska då det kan leda till vätskebrist. Glöm inte att dricka mycket under hela träningen!

 

Kläderna används för medel- eller långsiktig träning, men inte under för lång tid (om man bär dem för länge kan de irritera och dessutom leda till olika vitamin- och mineralbrister. Den 1% som är svett är alltså mycket viktig för att kroppen ska fungera bra) om man bara vill ha fördelarna. För optimal effektivitet kan man räkna ut sin svettmängd men allt beror på värmeförhållanden under träningen.

 

Vad är fördelarna med kläderna?

När man bär dessa kläder så ökar svettproduktionen, vilket ger bra konsekvenser:

 

  • När du bär kläderna så förlorar du mer vatten. Detta leder till att du får intrycket av att du har gått ner i vikt efter träningen. Dock har du mest blivit av med vatten, så du går upp den vikten igen när du har druckit och återhämtat dig. Vi insisterar dock på att dessa kläder hjälper dig att forma din kropp och att stärka lår och rumpa, men bara om de används under träning och i samband med en diet. De är inte avsedda för att minska fett eller forma musklerna.

 

  • När du svettas rensar du bort gifter. Med kläder som förhöjer svettningen ökas denna rensning.

 

  • Kläderna är perfekta för uppvärmning. Eftersom de är gjorda i neopren (tunt och värmeisolerande), polyamid (skavförebyggande), PVC (vattentåligt) och lycra (mest för bältet eftersom det är töjbart) har de ingen andningsförmåga. Därför svettas man mer. De värmer effektivt upp musklerna, vilket kan vara svårt (men viktigt) ibland om det är mycket kallt ute, och risken för muskeltrötthet blir mindre.

 

  • De gör huden len. Något som är mycket uppskattat är att kläderna gör huden mjukare.

 

  • De motverkar celluliter (som orsakas av vattenansamlingar) och motverkar därmed gropig hud. Eftersom de drar igång cirkulationen, minskar kläder celluliter genom dräneringseffekten. Vi råder dig att köpa ett par cykelbyxor för detta ändamål.

 

Domyos kläder för ökad svettproduktion: vad gör dem effektiva?

Eftersom de inte andas, förångas inte svetten. Domyos har, i samarbete med Oxylane Research, fått fram resultat som visar att svetten inte avdunstar och att den på så sätt återfuktar huden naturligt efter träning. Dessutom är de nya kläderna från Domyos skapade för att lindra eller minska hypertermi (överhettning av kroppen).

 

Vi råder dig därför att testa våra shorts. Svettbälte kan hjälpa dig att minska midjemåttet. Det används ofta vid löpning. Du kan alltså använda det när du springer på löpbandet. Det finns även en overall som är ett set med jacka och byxa som täcker hela kroppen. Det är perfekt att använda vid uppvärmning av kroppen och musklerna.

 

 

 

Som du förstår är kläderna från Domyos för ökad svettproduktion effektiva och dessutom skapade för att minska risken för hypertermi. Använd dem vid idrottsaktiviteter. För att komplettera träningen med kläder för ökad svettproduktion är det viktigt att dricka mycket vatten och att äta ordentligt. Ät gärna frukt och grönsaker som innehåller mycket vatten (allt frukt och grönt innehåller mycket vatten men det finns några som innehåller mer än andra: vattenmelon, päron, apelsin, ananas, zucchini, endiver, paprika och gurka). Om du undrar över något, till exempel hur man ska använda produkterna, så tveka inte att rådfråga en läkare (särskilt i fall av hjärt- och kärlsjukdomar eller efter graviditet).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
ÖVERST PÅ SIDAN