FINNS DET ALTERNATIVA SÄTT ATT BYGGA MUSKLER?

Visste du att du inte nödvändigtvis måste lyfta skrot för att bygga muskler? Här visar vi dig hur du kompletterar styrketräningen med en enkel och effektiv teknik där du använder bra mycket lättare vikter.

 

Styrketräning med gummiband: Vilka är fördelarna?

Du har kanske hört talas om styrketräning med gummiband, men inte provat på det än. Den här träningsformen har visat sig vara mycket effektiv som komplement till traditionell styrketräning. Ursprungligen användes den inom rehabilitering, men tekniken blir allt vanligare, för att inte säga oumbärlig, för den som vill öka sin muskelstyrka. Motståndsträning med fitnessbanden hjälper dig att uppnå ökad snabbhet, styrka och muskelkraft, de viktigaste egenskaperna för dig som vill prestera bättre. Du kan använda dem för uppvärmningen eller som komplement till ett styrketräningsprogram, för att upprepa övningar med lättare vikter. Du kan till exempel träna musklerna i överkroppen (triceps, bröstmuskler, axlar, rygg) eller stjärtmusklerna med tunga vikter en dag och använda gummibanden för en upprepning med 3 eller 4 lättare serier dagen därpå.

 

Vilka gummiband för fitnessträning ska jag använda?

Det finns flera olika typer av fitnessband, som passar för alla former av användning och utlovar liknande resultat. Välj mellan alltifrån mycket enkla gummiband, i form av platta färgband, t.ex. Elastiband, till tuber med handtag, t.ex. Resistance Tube. De är enkla att använda och ger dig möjlighet att öka motståndet när du drar i dem (det finns intensitetsnivåer som passar var och en). På vissa modeller, av typen Expander, kan du anpassa antalet gummiband för att öka svårighetsgraden.

 

Vilka övningar kan jag utföra med gummiband för fitnessträning?

För dig som vill uppnå en snabb ökning av din fysiska prestationsförmåga genom styrketräning med gummiband har vi tagit fram kostnadsfria träningsvideor med Elastiband, Resistance Tube och Expander.

 

 

 

Tack vare den mångsidiga användningen av gummiband för fitnessträning kan du förbättra muskelkraft, styrka och acceleration på en och samma gång. Den här tekniken är utmärkt i alla avseenden och är idag vedertagen som komplement till ett styrketräningsprogram. Har du provat?

149,00 kr*
4.43 / 5 7 Synpunkter
    RÅD OM GYM / ПИЛАТЕС

    Med Elastiband från Domyos får du en effektiv toning av alla dina muskler. Stärk dina magmuskler, biceps, axlar, bröstmuskler, stjärtmuskler och lår på djupet. Domyos erbjuder övningar på video som har producerats och kommenterats i samarbete med träningscoacherna från Domyos Club för att du ska få bästa möjliga träning ut av tillbehöret. Ta del av videoövningarna från Domyos för att träna rätt med Elastiband.

    ÖVERST PÅ SIDAN