conseils-cross-produit-strap-training-5-bonnes-raisons-de-le-choisir

DOMYOS STRAP TRAINING: 5 GODA SKÄL ATT VÄLJA DEN

Vad är Domyos Strap Training? Det här är upphängningsband som används för kroppsviktsträning, t.ex. TRX. Vilka är fördelarna? Här är de!

 

Ett set som du kan fästa var som helst!

Domyos Strap Training-setet består av ett band, ett fäste, handtag och fotöglor. Det är tåligt och enkelt att använda, och du kan montera det var du vill: Hemma eller utomhus, vid en dörr eller en fast stång. Den praktiska förvaringsväskan gör det enkelt att ta med överallt.

 

Ett tillbehör för alla

Oavsett vilken nivå du har inom styrketräning, om du vill gå ned i vikt eller förbättra din kondition, kan du pröva dragövningar med Domyos Strap Training. Svårigheten i utmaningen beror framför allt på ställningen och din kropps lutning. Du styr själv träningens intensitet genom att öka eller minska motståndet. Välj fritt mellan en mängd möjliga rörelser, som passar för alltifrån nybörjaren till elitidrottaren.

 

Dubbel effekt

Styrketräningsbanden ger en komplett och gradvis muskelstärkning, som komplement till traditionell träning. De erbjuder dubbla fördelar: förbättrar funktionsstyrkan och stärker hjärt-kärlsystemet. Genom att utföra serier av dragövningar med band i mer eller mindre högt tempo förbättrar du din kondition samtidigt som du påskyndar kaloriförbrukningen och viktnedgången. Om du saktar ned och kontrollerar rörelserna lägger du i stället fokus på ökad styrka och muskelvolym.

 

Omfattande träning

Med Domyos Strap Training bygger du muskler genom att träna med din egen kroppsvikt som motstånd. Den här typen av slingträning ger effekt på hela linjen. Den ger en effektiv träning av musklerna på djupet. Oavsett vilken övning du väljer, ger den effektiv träning för bålmusklerna, framför allt musklerna i ländryggen och magen, som får jobba oavbrutet för att hålla balansen (stärkning av bålmusklerna har stor betydelse för kroppsvikten). Lederna skonas vid den här typen av träning där du använder din egen kroppsvikt. Du tränar utan extra vikter, vilket minskar risken för skador!

 

Bättre muskelbalans

Regelbunden träning med Domyos Strap Training hjälper dig inte bara att gå ned i vikt och öka din smidighet, utan ger även en god muskelbalans. När du använder upphängningsbanden är du hela tiden i obalans. Utöver den ansträngning som behövs för att utföra övningen, måste du dessutom hela tiden hålla balansen för att behålla positionen. För att lyckas med det måste du använda kroppen som helhet och de djupa stabiliserande musklerna. På så sätt utvecklar du en god muskelbalans, förbättrad rörlighet och starkare leder.

 

 

 

Som du har förstått är Domyos Strap Training verkligsen något för dig som vill hålla dig i form eller gå ned i vikt. Använd den som komplement till traditionell styrketräning för att bygga de djupa musklerna och utveckla styrkan eller kombinera den med konditionsträning för att nå din målvikt snabbare. Glöm inte att äta nyttig och balanserad kost för att uppnå goda resultat på lång sikt. Tveka inte att fråga din läkare till råds vid tveksamheter kring slingträning.

FITNESS

Upptäck STRAP TRAINING, det oumbärliga tillbehöret för dig som vill stärka musklerna. Domyos ledsagar dig på film under toningsövningarna.

ÖVERST PÅ SIDAN