Tandskydd för boxning 500 Stl S grå

Ref.
8495133
Produktens plus
Termoformbart tandskydd för junioren som utövar boxning eller kampsport. Bra skydd och lätt att andas med under träningen.
Skyddande
Består av två mateial som absorberar stötar.
Enkelt att andas
Ventilationshål på 2 mm.
Formar sig efter kroppen
Formas för perfekt passform för varje gom.
Perforationsbeständig
5 mm tjock i två material.

EGENSKAPER

Material
Huvuddel : 60.0% Polypropylen, Huvuddel : 30.0% EVA, Huvuddel : 10.0% Styren etylen butadien styren (SEBS)
Tests
Denna produkt har testats och godkänts av våra boxningsteam under krävande omständigheter som ligger så nära verklig användning som möjligt.
Garanti
2 år

RÅD

Lagrings Tips
Förvara alltid tandskyddet i fodralet när du inte använder det.
Användningsrestriktioner
Passar inte för personer som har tandställning.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

NY NORM XP S72-427
Vårt tandskydd uppfyller den nya normen XP S72-427 som föreskriver följande egenskaper: - Ett tjockare skydd som förhindrar perforering. - Integrerad ventilation som gör att du kan andas med stängd käke. - Plats för underkäken för att kunna låsa käken mer effektivt (skyddar mot frakturer). -Tandköttsskydd för att undvika tandförskjutning.
Två material
Tandskyddet 500 består av två material. Det första ger perfekt form och det andra absorberar stötar samt garanterar god andning.Tandskyddet 500 är mycket mindre i munnen vilket gör att du kan andas lätt och samtidigt ha ett bra skydd.
Vilken storlek ska man välja?
S = Längd 110-140 cm (JUNIOR) M = Längd 140-170 cm L = Längd över 170 cm
ANVÄNDNING
Ha tandskydd på träning och tävling. För en perfekt formning efter dina tänder, följ noggrant anvisningarna för hur länge tandskyddet ska ligga i kokande vatten. Koktiden indikeras på produkten och kan variera beroende på modell. Se instruktionsvideo innan du formar skyddet. För att tandskyddet ska skydda så bra som möjligt ska det sitta på plats även när du öppnar munnen.
Skötselråd
Rengör med vatten. Låt torka innan du lägger det i förvaringsasken, (originalförpackning.). För optimalt skydd bör du byta ut tandskyddet minst en gång om året eller så fort det ser slitet ut.
ÖVERST PÅ SIDAN