Karatedräkt junior 200 Initiation

Ref.
8365189
Produktens plus
Dräktens mjukhet och hållbarhet underlättar när den unga karatekan lär sig baserna i denna sport. Förstärkt i partier utsatta för slitningar. Ett vitt bälte ingår.
149,00 kr*
Lätthet
Tyg i bomull/polyester 190 g/m². Förstärkt på spända områden.
Rörelsefrihet
Mjuk och lätt för inlärning av olika tekniker.
Enkelhet
Säljs tillsammans med ett vitt bälte för en komplett dräkt första träningen.

EGENSKAPER

Storlekar
110 - 150 cm
Material
Huvudmaterial : 65.0% Polyester, Huvudmaterial : 35.0% Bomull
Designad för att
nybörjaren i karate. Lämplig för träningen tack vare sin rymliga passform.
Garanti
2 år

KOMPLETTERANDE INFORMATION

UTFORMNING
Karatedräkt 200 är tillverkad av tyg i både polyester och bomull vilket gör att den inte krymper i tvätten och att den torkar snabbare än modeller i 100% bomull. Karatedräkten är förstärkt i flikarna på kimonon och mellan benen på byxan.
Hur du väljer karatedräkt?
Du som är nybörjare bör välja en tunn och mjuk dräkt, men som ändå är tålig tack vare det räfflade tyget. Du som tävlar i kata bör välja en tåligare kimono i tjockare tyg. Du som tävlar i kumite bör välja en lättare kimono som underlättar slag och förflyttning.
Val av storlek?
Karatedräkt 200 finns i alla storlekar mellan 110 och 150 cm. Därför bör du välja en dräkt som är åtminstone fem centimeter längre än barnets längd. Om barnet exempelvis är 133 cm långt bör du välja en dräkt som är 140 cm lång.
Skötselråd
Dräkten bör vädras efter varje användning. Tvätta dräkten regelbundet så att den behåller sin vita färg. Du bör tvätta dräkten kallt de första gångerna. Tvätta inte varmare än 30°C. Torkas i frisk luft, använd inte torktumlare.
Karatens välgörande egenskaper
Utövare av karate tränar koncentrationen och förmågan att kanalisera energier. De olika karateteknikerna får hela kroppens muskler att arbeta. Karate ökar din balans, uthållighet och koordination. Hjälm och tandskydd rekommenderas för denna träningsform.
ÖVERST PÅ SIDAN