Judo- och aikidodräkt 100 vuxen vit

Ref.
8546429
Produktens plus
Låt oss presentera en lätt och slitstark dräkt för de första stegen inom judo. På köpet får du en elegant design, framröstad av andra utövare! Det tillkommer inte bälte till denna vara.
279,00 kr*
Draghållfasthet
Tack vare sin ytvikt på 350 g/m² tål judodräkten att man drar och sliter i den.
Rörelsefrihet
Rör dig obehindrat stående och på mattan tack vare det vida snittet över axlarna
Enkelhet
Lär dig snabbt judogreppen med det enkla slaget på kragen som ger bra grepp.

EGENSKAPER

Material
Huvudmaterial: Överdel : 65.0% Polyester, Huvudmaterial: Överdel : 35.0% Bomull Huvudmaterial: Underdel : 65.0% Polyester, Huvudmaterial: Underdel : 35.0% Bomull
Garanti
2 år

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Ytvikt och material: låt oss förklara ...
Hur tjockt ett tyg är och alltså hur mycket det väger, uttrycks i gram per kvadratmeter. Detta kallar man ytvikt. För att utöva judo är det bättre med en dräkt i ett slitstarkt tyg som håller formen genom alla grepp, men även efter tvätt! Därför har vi valt ett tyg i 65 % bomull och 35 % polyester: det tål både att dras i och att tvättas. Och med en ytvikt på 350 g/m² har du vad som krävs för en bra start!
En krage som gjord för din sport:
Judo är en kampsport med grepp: man ska ta tag i motståndarens dräkt för att få ned honom eller henne på mattan. Så för att göra det lättare att lära sig har vi tagit fram en krage med bredare slag. Det gör det lättare att lägga handen på kragen. Och för att du ska förbli presentabel och dräkten lätt ska falla tillbaka på plats är kragens framsida böjd. Resultat: dräkten följer din kroppsform och placerar sig naturligt i stängt läge.
Låt oss presentera designen bakom judodräkten 100
För att upptäcka judo utan hinder har vi tagit fram en judodräkt som är gjord för din sport: tack vare ärmarnas längd, vidden över axlarna och det insvängda snittet över midjan kan du utan hinder utföra alla rörelser. Och byxan? För kamp på mattan är den tåligare vid knäna. Och tack vare resårmidjan är den lätt att ta på!
Enrique, produktchef hos Outshock, talar om judons kvaliteter:
– Jag kommer via karate och något som alltid slagit mig med judo är denna tanke med kraft och smidighet på samma gång. Judoutövare agerar med en elegans som det är en fröjd att titta på. Jag gillar också tanken att dojon är mycket större än den egentliga platsen: du lär dig något om dig själv bortom dojons väggar. Det är denna breda giltighet och dessa värden jag även hittat hos Outshock och som vi velat förmedla med våra judodräkter.
Hur väljer man dräktstorlek?
Vilken storlek man väljer på dräkten beror på hur lång man är! Dräkterna finns i storlekar från 160 till 200 cm och vi råder dig att välja en dräkt som är minst fem cm större än din längd. Om du t.ex. är 174 cm lång, väljer du en dräkt på 180 cm.
Hur sköter man sin dräkt?
Vi rekommenderar att man vädrar dräkten efter varje användning. Och tänk på att regelbundet tvätta den för att den ska hålla sig vit. Vårt knep? Tvätta den kallt de första gångerna. Och vi rekommenderar starkt att den får lufttorka efter tvätt och inte torktumlas.
ÖVERST PÅ SIDAN