Fitnessko cardio-training 500 Herr

Ref.
8491836
Users reviews
4.53 / 5 32 Synpunkter
Collaborators reviews
5 / 5 9 Synpunkter
Produktens plus
Träningsskon 500 för herr ger bra flex vid rörelser i olika riktningar. Remmarna låter dig justera åtdragningen och stödet för foten väl.

4 TILLGÄNGLIG(A) FÄRG(ER)

349,00 kr*
Flerdirektionell flexibilitet
Fårorna i sulans främre del underlättar rörelser i olika riktningar.
Sitter väl
De justerbara remmarna ger foten bra stöd när du fitnesstränar.
Stötdämpning
Sulan ger den stötdämpning som är så viktig för fitnessträning.

EGENSKAPER

Material
Ovandel i : 50.0% Polyester, Ovandel i : 50.0% Polyuretan Sula i : 80.0% Gummi, Sula i : 20.0% EVA Insida i : 100.0% Polyester
Designad för att
medelintensiv konditionsträning 2 till 3 gånger i veckan.
Garanti
2 år

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Varför bära fitnesskor?
Vårt laboratorium Sportslab har genomfört studier som visar att de rörelser som utförs inom fitnessträning är mycket varierade, och skiljer sig från annan sportutövning. Det handlar till exempel om vridrörelser, rörelser i sidled, hopp, knäböj och lunges. Nästan inga av rörelserna är alltså linjära, vilket skiljer sig från löpning där rörelserna främst är linjära. Vi utvecklar alla våra skor för att hjälpa dig att utföra dessa rörelser korrekt, utan att skada dig.
Varför är det viktigt att träna med rätt sorts skor? Säkerhet
Våra studier visar att skador som uppstår vid fitnessträning ofta beror på att fel sorts skor har använts. 86 % av de personer som skadas vid fitnessträning bär löparskor. Studierna ger bevis för att de som tränar fitness utan anpassade skor löper större risk att skada sig, jämfört med de som bär fitnesskor. Det är med andra ord viktigt att utveckla skor som är anpassade för just fitnessträning.
Sulans drop: höjdskillnad mellan framfoten och hälen
Alla våra fitnesskor har 4 mm drop. Denna 4 mm drop närmar sig fotens naturliga position (barfota = noll drop). Tänk på att om du är van vid att bära skor med hög drop, till exempel klackskor för kvinnor, så kommer du att behöva en viss invänjningstid för att känna dig bekväm med dina nya skor.
Multidirektionell flexibilitet
Varför är det viktigt? Studierna har visat att behovet av att böja och sträcka ut foten är 1,7 gånger större i fitnessträning jämfört med löpning. Vristens rörelse skiljer sig också mellan fitnessträning och löpning. Dessa studier ger bevis för att fitness ställer specifika krav på skons böjlighet, och att dessa skiljer sig från behoven inom löpning. Det är därför vi utvecklar skor som ger flex i olika riktningar.
Stöd för framfoten
Varför är det viktigt? Vid fitnessträning är det framför allt med framfoten som du trycker ifrån mot golvet, och ett bra stöd hjälper dig att hålla balansen vid byte av riktning.
Stötdämpning för framfoten
Varför är det viktigt? Vid fitnessträning är det framfoten som slår emot golvet först, och inte som vid löpning hälen. Vi utformar våra skor med optimal stötdämpning i framfoten för att skydda kroppen mot upprepade stötar och ge dig ökad stabilitet, för bättre flyt i rörelserna.
Fäste och rotation
Modellens fäste tillåter snabbt och enkelt byte av riktning, medan rotationsområdet gör att du enkelt kan rotera utan att lägga tryck på lederna. Det är därför viktigt att hitta en jämvikt mellan dessa två behov. Kombinationen av sensoriska, mekaniska och biomekaniska tester, låter oss hitta rätt nivå på fästet, samt stegområdet för rotation.
Hur kan vi bevisa det? Produkttest
I våra labb analyserar våra ingenjörer olika rörelser med hjälp av sensorer som mäter exakta reaktioner på människokroppen. Men eftersom inget slår erfarenhet av användning i verkliga miljöer, testar vi även produkterna i träningssalar, där de är tänkta att användas. Alla våra tester hjälper oss att erbjuda tekniska produkter, tillgängliga för alla. Vårt enda mål är att du ska få den bästa möjliga sportupplevelsen.
Gör inte märken på golvet
Sulan är särskilt framställd för att inte göra märken i golvet.
Passar fitnesskor för att springa på löpband?
Våra fitnesskor är särskilt framtagna för konditionsträning. De är emellertid inte anpassade för långvarig löpning på löpband. Om du springer för att värma upp eller varva ner efter ett träningspass så fungerar skorna bra för det. Om löpning på löpband eller utomhus är din huvudträning, däremot, rekommenderar vi av säkerhetsskäl starkt att använda ett par skor framtagna för löpning.
Är fitnesskor endast för inomhusbruk?
Fitnessträning utövas främst på gym eller hemma. Våra skor är därför framtagna för inomhusbruk. Gummit är av en mjukare typ, avsedd att användas på golv inomhus. Om dessa skor används utomhus, på asfalt, slits gummit ner i förtid. Sulans fäste testas på golvtyper som är vanliga på gymanläggningar och i hem, och gummit är framtaget för att ge bra fäste.
4.53 / 5 32 Synpunkter
29 personer rekommenderar denna produkt

At Decathlon, reviews are reliable.

 • Man
  30-39 år
  07 juni 2018
  Use since 1 vecka eller mindre
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Gym Shoes

  Really light, fits right

 • Man
  06 juni 2018
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Comfortable shoes

  The shoes are very comfortable and roomy. I bought one size above my usual since these are a little bit narrow. They are really good to wear all-day and not just for work out.

 • Man
  20-29 år
  27 april 2018
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Best product ever I used for gym

  It perform 100 percent on teadmill as well as when I do burpees and squats.
  If any body need a shoe for both cardio and weight training, this is the best one in Decathlon.
  One draw back in this catagory that I do not have more option to choose and it has a little higher price tag.

5 / 5 9 Synpunkter
9 personer rekommenderar denna produkt

At Decathlon, reviews are reliable.

 • Man
  20-29 år
  19 maj 2018
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Zapatillas excelentes

  Usadas para todo tipo de usos en fitness (saltos, AADD, correr en cinta,...) e intensidades.

  Gran comodidad y adaptabilidad al pie. Transpirabilidad y amortiguación destacables, además de los colores que combinan perfectamente con todo el textil.

 • 10 maj 2018
  That review has been deposited on this product version
  Perfectas para mis dias de cardio

  Estas zapatillas las uso cuando hago sesiones de cardio con cinta de correr, elíptica o remo y me van fenomenal. Son ligeras, cómodas, flexibles y se me adaptan muy bien al pie. Además su sistema de transpiración es muy rápido.

 • Man
  30-39 år
  16 februari 2018
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Deportivas para fitness

  Las uso en entrenamientos de intervalos, cardiovasculares y de musculación suaves, también las uso como calzado de calle (si no llueve) para forzarlas un poco más y de momento, responden muy bien, tiene una cosa que me gusta mucho, la lengüeta está unida a los flancos de la zapatilla y se mantiene centrada, no se desplaza hacia el exterior como en la mayoría de deportivas, lo que le aporta un extra de comodidad.
  Lo único que mejoraría sería el hacer la suela más antideslizante.

ÖVERST PÅ SIDAN