Fitnessko cardio-training 500 Dam

Ref.
8484045
Produktens plus
De justerbara remmarna på träningsskon 500 ger optimalt stöd för framfoten i de rörelser åt olika håll som är typiska för fitnessträning.

4 TILLGÄNGLIG(A) FÄRG(ER)

Från
299,00 kr199,00 kr*
Flerdirektionell flexibilitet
Hexagonalt koncept: respekterar fotens mekaniska axel och underlättar rotation
Sitter väl
Åtdragningen över framfoten anpassas med hjälp av remmar.
Stötdämpning
EVA-sula för effektiv stötdämpning som begränsar rörelsens påverkan på foten

EGENSKAPER

Material
Ovandel i : 80.0% Polyester, Ovandel i : 20.0% Polyuretan Sula i : 70.0% EVA, Sula i : 30.0% Gummi Insida i : 100.0% Polyester
Designad för att
medelintensiv konditionsträning 2 till 3 gånger i veckan.
Garanti
2 år

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Varför bära fitnesskor?
Vårt laboratorium Sportslab har genomfört studier som visar att de rörelser som utförs inom fitnessträning är mycket varierade, och skiljer sig från annan sportutövning. Det handlar till exempel om vridrörelser, rörelser i sidled, hopp, knäböj och lunges. Nästan inga av rörelserna är alltså linjära, vilket skiljer sig från löpning där rörelserna främst är linjära. Vi utvecklar alla våra skor för att hjälpa dig att utföra dessa rörelser korrekt, utan att skada dig.
Varför är det viktigt att träna med rätt sorts skor? Säkerhet
Våra studier visar att skador som uppstår vid fitnessträning ofta beror på att fel sorts skor har använts. 86 % av de personer som skadas vid fitnessträning bär löparskor. Studierna ger bevis för att de som tränar fitness utan anpassade skor löper större risk att skada sig, jämfört med de som bär fitnesskor. Det är med andra ord viktigt att utveckla skor som är anpassade för just fitnessträning.
Sulans drop: höjdskillnad mellan framfoten och hälen
Alla våra fitnesskor har 4 mm drop. Denna 4 mm drop närmar sig fotens naturliga position (barfota = noll drop). Tänk på att om du är van vid att bära skor med hög drop, till exempel klackskor för kvinnor, så kommer du att behöva en viss invänjningstid för att känna dig bekväm med dina nya skor.
Multidirektionell flexibilitet
Varför är det viktigt? Studierna har visat att behovet av att böja och sträcka ut foten är 1,7 gånger större i fitnessträning jämfört med löpning. Vristens rörelse skiljer sig också mellan fitnessträning och löpning. Dessa studier ger bevis för att fitness ställer specifika krav på skons böjlighet, och att dessa skiljer sig från behoven inom löpning. Det är därför vi utvecklar skor som ger flex i olika riktningar.
Stöd för framfoten
Varför är det viktigt? Vid fitnessträning är det framför allt med framfoten som du trycker ifrån mot golvet, och ett bra stöd hjälper dig att hålla balansen vid byte av riktning.
Stötdämpning för framfoten
Varför är det viktigt? Vid fitnessträning är det framfoten som slår emot golvet först, och inte som vid löpning hälen. Vi utformar våra skor med optimal stötdämpning i framfoten för att skydda kroppen mot upprepade stötar och ge dig ökad stabilitet, för bättre flyt i rörelserna.
Fäste och rotation
Modellens fäste tillåter snabbt och enkelt byte av riktning, medan rotationsområdet gör att du enkelt kan rotera utan att lägga tryck på lederna. Det är därför viktigt att hitta en jämvikt mellan dessa två behov. Kombinationen av sensoriska, mekaniska och biomekaniska tester, låter oss hitta rätt nivå på fästet, samt stegområdet för rotation.
Hur kan vi bevisa det? Produkttest
I våra labb analyserar våra ingenjörer olika rörelser med hjälp av sensorer som mäter exakta reaktioner på människokroppen. Men eftersom inget slår erfarenhet av användning i verkliga miljöer, testar vi även produkterna i träningssalar, där de är tänkta att användas. Alla våra tester hjälper oss att erbjuda tekniska produkter, tillgängliga för alla. Vårt enda mål är att du ska få den bästa möjliga sportupplevelsen.
Gör inte märken på golvet
Sulan är särskilt framställd för att inte göra märken i golvet.
Passar fitnesskor för att springa på löpband?
Våra fitnesskor är särskilt framtagna för konditionsträning. De är emellertid inte anpassade för långvarig löpning på löpband. Om du springer för att värma upp eller varva ner efter ett träningspass så fungerar skorna bra för det. Om löpning på löpband eller utomhus är din huvudträning, däremot, rekommenderar vi av säkerhetsskäl starkt att använda ett par skor framtagna för löpning.
Är fitnesskor endast för inomhusbruk?
Fitnessträning utövas främst på gym eller hemma. Våra skor är därför framtagna för inomhusbruk. Gummit är av en mjukare typ, avsedd att användas på golv inomhus. Om dessa skor används utomhus, på asfalt, slits gummit ner i förtid. Sulans fäste testas på golvtyper som är vanliga på gymanläggningar och i hem, och gummit är framtaget för att ge bra fäste.
ÖVERST PÅ SIDAN