Fitnessko 500 Dam svart

Ref.
8516688
Users reviews
4 / 5 11 Synpunkter
Produktens plus
De justerbara remmarna på träningsskon 500 ger optimalt stöd för framfoten i de rörelser åt olika håll som är typiska för fitnessträning.
349,00 kr*
Flerdirektionell flexibilitet
Hexagonalt koncept: respekterar fotens mekaniska axel och underlättar rotation
Sitter väl
Åtdragningen över framfoten anpassas med hjälp av remmar.
Stötdämpning
EVA-sula för effektiv stötdämpning som begränsar rörelsens påverkan på foten

EGENSKAPER

Material
Ovandel i : 80.0% Polyester, Ovandel i : 20.0% Polyuretan Sula i : 70.0% EVA, Sula i : 30.0% Gummi Insida i : 100.0% Polyester
Garanti
2 år

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Varför bära fitnesskor?
Vårt laboratorium Sportslab har genomfört studier som visar att de rörelser som utförs inom fitnessträning är mycket varierade, och skiljer sig från annan sportutövning. Det handlar till exempel om vridrörelser, rörelser i sidled, hopp, knäböj och lunges. Nästan inga av rörelserna är alltså linjära, vilket skiljer sig från löpning där rörelserna främst är linjära. Vi utvecklar alla våra skor för att hjälpa dig att utföra dessa rörelser korrekt, utan att skada dig.
Att utöva fitness i löparskor (eller tvärtom) är ingen bra idé.
Att ha på sig fitnesskor minskar risken för skador med 20 % jämfört med om man använder t.ex. löparskor. Varför? I vårt labb har vi kommit fram till att fötterna rör sig olika och behöver olika stöd för olika sorters träning. Linjärt steg vid löpning, roterande vid fitnessträning. Därför är det viktigt att använda rätt sorts sko för att ta hand om dina fötter!
Sulans drop: höjdskillnad mellan framfoten och hälen
Alla våra fitnesskor har 4 mm drop. Denna drop på 4 mm ger en känsla som liknar den när du går barfota, eftersom ingen sko = ingen drop. Det är viktigt att tänka på att om du är van vid skor med mycket drop (t.ex. högklackat) behöver du lite tid att vänja dig.
Multidirektionell flexibilitet
Skon är flexibel åt alla håll och gör det smidigt att röra sig i alla riktningar. Studierna har visat att behovet av att böja och sträcka ut foten är 1,7 gånger större i fitnessträning jämfört med löpning. Vristens rörelse skiljer sig också mellan fitnessträning och löpning. Därför har vi tagit fram skor som är helt anpassade efter hur foten rör sig vid fitnessträning.
Stöd för framfoten
Varför är det viktigt? Vid fitnessträning är det framför allt med framfoten som du trycker ifrån mot golvet, och ett bra stöd hjälper dig att hålla balansen vid byte av riktning.
Stötdämpning för framfoten
Dämpningen hjälper mot både stötar och vibrationer. Vid fitnessträning är det framfoten som slår emot golvet först, och inte som vid löpning hälen. Vi utformar våra skor med optimal stötdämpning i framfoten för att skydda kroppen mot upprepade stötar och ge dig ökad stabilitet, för bättre flyt i rörelserna.
Fäste och rotation
Modellens fäste tillåter snabbt och enkelt byte av riktning, medan rotationsområdet gör att du enkelt kan rotera utan att lägga tryck på lederna. En bra balans mellan dessa två är mycket viktigt. Kombinationen av sensoriska, mekaniska och biomekaniska tester, låter oss hitta rätt nivå på fästet, samt stegområdet för rotation.
Hur kan vi bevisa det? Produkttest
I våra labb analyserar våra ingenjörer olika rörelser med hjälp av sensorer som mäter exakta reaktioner på människokroppen. Men inget är lika bra som att testa produkten! Vi testar våra profukter i fitnessalar där de är menade att användas. Med hjälp av dessa tester kan vi ta fram tekniska produkter för alla. Vårt enda mål är du ska kunna träna så bra som möjligt.
Produktens plus? Inga märken!
Vår sula är skapad för att inte lämna märken på golvet.
Passar fitnesskor för att springa på löpband?
Våra fitnesskor är särskilt framtagna för konditionsträning. De är emellertid inte anpassade för långvarig löpning på löpband. Om du vill värma upp eller avsluta en träning på löpbandet så kan du använda de här skorna. Men om du vill springa ett helt pass på löpbandet eller springa utomhus så bör du använda löparskor, för dina fötters skull.
Är fitnesskor endast för inomhusbruk?
Fitnessträning utövas främst på gym eller hemma. Våra skor är därför framtagna för inomhusbruk. Gummit är av en mjukare typ, avsedd att användas på golv inomhus. Om dessa skor används utomhus, på asfalt, slits gummit ner i förtid. Sulans fäste testas på golvtyper som är vanliga på gymanläggningar och i hem, och gummit är framtaget för att ge bra fäste.

Users reviews

4 / 5 11 Synpunkter
8 personer rekommenderar denna produkt

Hos Decathlon är recensioner tillförlitliga

 • Kvinna
  40-49 år
  16 juli 2020
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Absolute bargain, for great quality

  I paid $15 for these on sale and they are excellent. Really comfortable.

 • Kvinna
  Över 60 år
  13 mars 2020
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Runners

  Definitely happy with my purchases I started shopping in South Africa when they opened there 1store

 • Kvinna
  40-49 år
  18 februari 2020
  Use since 2 till 8 veckor
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Excellent service

  Very happy with the purchases that I recrived

ÖVERST PÅ SIDAN