BOXNINGSHJÄLM 900 VUXEN SVART

Ref.
8580989
Produktens plus
Öppen hjälm för tävlingar; skyddar de mest utsatta zonerna (tinningar, panna, skalle) och ger dig ett naturligt synfält och gör det enkelt att andas.
399,00 kr*
Skydd mot stötar
Skum i trippel densitet ger optimalt skydd.
Sitter väl
Kardborrknäppning med åtdragningsögla och låsning med hakrem.
Synfält
Behåller ditt naturliga synfält.
Nötningsbeständig
Hinna i tjock PU för bra motstånd.

EGENSKAPER

Material
Stoppning : 40.0% Polyuretan, Stoppning : 40.0% Foamed EVA, Stoppning : 20.0% Polyetylen
Approved by
Denna produkt har testats och godkänts av våra boxningsteam under krävande omständigheter som ligger så nära verklig användning som möjligt.
Tests
Testa gärna produkterna i din närmaste Decathlon-butik.
Garanti
2 år

RÅD

Lagrings Tips
Tänk på att ta ur hjälmen ur träningsväskan och lufta den efter varje träningstillfälle.
Användningsrestriktioner
Designad endast för boxning.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

En ergonomisk hjälm
Hjälm för alla boxningsgrenar med speciellt utformad design. Ergonomiskt skum som omsluter ditt ansikte naturligt, från öronen ner till hakan.Perfekt komfort för träning och tävling.Vi har lagt till ett mockaliknande skum för utökad komfort.Med dubbla åtdragningsremmar (bak och hakrem), som gör att du drar åt den själv.
Skyddar dig optimalt
Huvudrem i 360 grader och skydd över skallen, är detta den optimala hjälmen för boxning eller muay thai.Testad i laboratorium, och utrustad med fast skum som är stötabsorberande för hårda slag (fötter, slag och armbågar) för utövare på expertnivå.Skyddar ansikte, från hakan till öronen, som oftast är utsatta, och därför med extra skydd som förhindrar sugproppseffekt.
Naturlig sikt
"Idén var att skapa en hjälm som ger dig ett naturligt synfält" berättar Julien, produktchef hos Decathlons kampsortsmärke Outshock. Perfekt sikt och optimalt skydd för att vinna kampen!
Skum med tredubbel densitet
Hjälmen 900 ger ett optimalt skydd för intensiv boxning eller muay thai.För att ge dig bästa komfort och stötdämpning är den tillverkat med ett tredubbelt skum; DX3: – det mjuka innerskummet ger högre komfort – det medelfasta skumlagret är styvare och tar upp stötar – det mjuka ytterskummet tar upp stötar för din motståndare
HUR VÄLJER MAN STORLEK?
Våra hjälmstorlekar anges i cm, vilket motsvarar din huvudomkrets (mätt i pannhöjd). Här är storlekarna: Stl. M = 55 - 58 cm i huvudomkrets. Stl. L = 58 - 61 cm i huvudomkrets.
Hur väljer man hjälm?
Vi har 3 olika modeller för hjälmar: -Öppen hjälm 900 med brett synfält och mindre värmande, med skydd för de mest utsatta zonerna. -Hel hjälm 500 som ger extra skydd över kindkotor och haka.-Heltäckande skydd 100 som ger dig optimalt skydd av hela ansiktet, skyddar helt från kontakt från motståndaren.
ÖVERST PÅ SIDAN