BENSKYDD BOXNING 500 ERGO GRÅ

Ref.
8510168
Produktens plus
Benskydden 500ERGO sitter stadigt och ger dig det skydd som behövs när du gör spark- och slagserier.Anpassa skyddet genom att lägga till PITAINE 500.
279,00 kr*
Skyddande
Bättre skydd tack vare 20 mm tjockt skum.
Sitter väl
Tack vare den ergonomiska formen sitter benskyddet på plats.
Kompatibilitet
Lägg till 500 ERGO skydd för skenben och fot för att skydda ankeln.

EGENSKAPER

Material
Skum : 100.0% Polyuretan Foder : 55.0% Polyuretan, Foder : 45.0% Polyester Kardborreband : 100.0% Polyamid Spänne : 100.0% TPR
Tests
Denna produkt har testats och godkänts av våra boxningsteam under krävande omständigheter som ligger så nära verklig användning som möjligt. Kom och prova våra produkter i butik. De flesta av våra handskar finns i butik. Välkommen till boxningsvärlden!
Garanti
2 år

RÅD

Lagrings Tips
Tänk på att ta ur benskydden ur träningsväskan efter varje träning.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Hur bedömer man skyddsfaktorn? Låt oss förklara ...
Vilket skydd en produkt ger styrs av två faktorer: hur väl det område som ska skyddas täcks och hur bra stötupptagningen är. – När det gäller området som ska skyddas har vi tittat på skenbenets anatomi. – När det gäller stötupptagningen har vi tillsammans med ett tiotal boxare studerat kraftöverföringen vid ett sparringslag på avancerad nivå. Benskydd 500 tar upp stötar på 10 joule (normen ligger på 3 joule), samtidigt som det är så lätt och anpassat som möjligt.
Hur utformar man ett benskydd som sitter på plats?
För att benskyddet ska sitta ordentligt på plats under hela passet har vi utgått från anatomiska fakta. Vad är målet med detta? Ta fram en utformning som verkligen följer skenbenets form. Skummets form har därför beräknats utifrån skenbenets naturliga form, för att ge dig ett perfekt avpassat skydd. För att du ska kunna justera benskyddet efter din kroppsform har vi lagt till två spännsystem med återgående remmar.
En kompatibel produkt för att göra om till skydd för fot och skenben
Bland disciplinerna med slag och sparkar finns det sporter där man använder benskydd (som i fransk boxning) och sådana där man använder skydd för skenben och fot (som i Muay Thai). Och om man utövar båda? Genom att kombinera benskydd ERGO 500 med ankelskydd 500 får man ett skydd för fot och skenben utan att behöva byta utrustning ... med lika hög grad av skydd och stöd!
Låt oss berätta om produktens historia ...
Vi ville från början skapa en produkt som verkligen var anpassad efter skenbenets form och som lätt görs om till ett skydd för fot och skenben. Så vårt team av produktutvecklare började med att göra anatomiska studier tillsammans med SportsLab, sedan 3D-modeller och tester med olika material. Och efter många utbyten av åsikter, enormt många prototyper och labbtester, följda av tester på klubben med ett trettiotal boxare, kan vi presentera en pålitlig, ergonomisk och mångsidig produkt!
Vårt team av produktutvecklare berättar om "twist-effekten".
Man kallar det twist-effekten när benskydden glider under träningen: åt sidan, uppåt eller nedåt. Och ibland får man ägna passet åt att rätta till sina skydd. Därför är vi stolta att kunna erbjuda ett benskydd som innebär en verklig lösning. Nu kan boxare koncentrera sig på sin träning! Det ger en känsla av rörelsefrihet, det är mycket bättre anpassat och man kan koppla av.
Storleksguide
Du väljer storlek på benskyddet utifrån din längd: S: 1 34 cm - 164 cm M: 164 cm - 182 cm L: 182 cm - 2 m
ÖVERST PÅ SIDAN